19:30 - Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı
20:00 - Mecidiyeköy Migros Önü
20:30 - İncirli Ömür Plaza Önü
Belirtilen saatlerde ve hareket noktalarında buluştuktan sonra, gideceğimiz rotanın kültürel ve coğrafi zenginliklerini, uzmanlaşmış rehberlerimiz eşliğinde siz değerli misafirlerimize tanıtmak amacı ile hazırlamış olduğumuz Drakula Şatosunda Cadılar Bayramı turumuza başlıyoruz.
Sabah saatlerinde varışımız sonrası, turumuz için küçük Paris diye adlandırılan Bükreş şehir merkezine hareket ediyoruz. Bükreş, Tuna Nehri'nin Dimbovita kolu üzerinde, yaklaşık 2.5 milyon nüfuslu çok güzel bir kenttir. Tarihi eserlerin yanı sıra geniş bulvarları, caddeleri, meydanları ile modern yüzü de etkileyicidir. Panoramik şehir turumuzda göreceğimiz yerlerden bazıları; Bükreş'in en güzel ve en hareketli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı, sütunlu cephesiyle dikkati çeken Romanya Büyük Kütüphanesi, Zafer Takı, Bükreş Üniversitesi Binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Cretulescu Kilisesi, St.Stavropoleos Kilisesini sayabiliriz. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Romanya’nın Köy değerlerinin sergilendiği Köy Müzesi turuna katılabilirler.(25 EUR) Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan leziz yemekleri ve sınırsız eğlencesi ile Romen gecesine katılabilirler.(55 €)
Sabah Kahvaltısı: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Konaklama: 3* ve 4*Oteller
Sabah kahvaltısından sonra Transilvanya bölgesinin en büyük şehri olan Braşov’a doğru hareket ediyoruz. Varışımızın ardından. Günümüzde hala Ortaçağ görüntüsünü koruyan şehrin eski sokaklarında yürüyor, Piata Sfatului, Braşov Tarih Müzesi, Kara Kilise ve şehir surlarını panoramik olarak görüyor ve otelimize hareket ediyoruz. Ardından dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek olan Transilvanya-Peleş Şatosu turumuza katılıyoruz. (35€) Bu turumuzda Karpat dağlarının en etkileyici noktalarından birinde bulunan ve Eski Romanya Kralı1.Carol için yapılmış olan , bir çok özelliğiyle ön plana çıkan Peleş Şatosunu geziyor ve vereceğimiz serbest zamanında ardından Otelimize geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz Drakula Şatosu- Halloween Tour by Night turuna katılabilirler(65€). Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen, vampir efsanesinin de başlamasına neden olan; 2.Vlad Tepeş/ Drakula Şatosunu görüyor ve Cadılar bayramı özel olarak organize edilmiş kale turuna katılıyoruz. Cadılar bayramı coşkusu sonrası otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Şeklinde Alınacaktır
Öğle Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Konaklama: 3* ve 4*Oteller
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası , odalarımızı boşaltmamız ardından otel önünden hareket edecek olan araçlarımızla İstanbul’a hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Bulgaristan’ın eski Başkenti ve tarihsel dokusu ile bilinen dört tepe üzerine Yantra nehir vadisinde kurulu olan Veliko Tarnavo şehir turuna katılabilirler.(20€) Kapıkule sınır kapısından geçerek İstanbul’a hareket ediyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır. (Dahil)
Öğle Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
- Rezervasyon İptal ve Gizlilik Şartlarımızı incelemek için tıklayınız.
- Tek Kişi Konaklama Farkını Online Rezervasyon Menüsünden İnceleyebilirsiniz.
- Çocuk İndirimi sadece 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile 1 çocuk için geçerlidir.
- Birden Fazla Çocuğa sahip olan ailelerimiz mutlaka satış temsilcilerimiz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
- Tur programında rehber gezi noktaları aynı kalmak şartıyla değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Araç İçerisindeki Koltuk Düzeni Operasyon Tarafından Ayarlanmaktadır. Özel koltuk seçimi yapılamamaktadır.
- Koltuk yerleşimi konusundaki itiraz durumunda, ödeme iadesi mümkün değildir. Araçlarımızın tüm koltukları aynı standartlardadır.
- Otel Konaklamalarında 3 Kişilik odalarda 3. misafirimiz genellikle ek yatakta konaklama sağlamaktadır.
- Ulaşımlarımız genellikle büyük otobüs ile sağlanmakta olup, nadir durumlarda kişi sayısına göre aşağıdaki araçlar tercih edilebilmektedir;
- 16 Kişilik: Volkswagen Crafter & Mercedes Sprinter vb.
- 27 Kişilik: Otokar Sultan Maxi & Isuzu Novo Lux vb.
- 35 Kişilik: Otokar Sultan Mega vb.
- 46 Kişilik: Temsa Safir & Mercedes Travego & Man Neoplan vb.
- Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki sisteme yansıtılan kurlar geçerlidir.
- Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport numarası, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir. Yanlış bilgi paylaşımından oluşacak hatalar acente sorumluluğunda değildir.
- Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
- Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
- Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
- Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
- Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
- Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
- Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
- Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup, giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
- Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
- Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
- Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
- Yurtdışı Turlarımız başka acente turları ile birleştirilebilir.
- Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
- Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
- Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
- T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
- Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
- Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
- Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
- Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
- T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
- Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan esentour.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
- Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Not: Acente havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tâbidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburîdir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.
Şirket Sahibi Olanlar İçin:
- 2 adet yeni çekilmiş Yunanistan Konsolosluğu'na verilmek üzere biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Pasaport fotokopisi ve aslı (vize tarihinden itibaren 6 ay geçerli olacak)
- Dilekçe, Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalanan ve seyahate gidenin şirketteki görevi seyahat amacı ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını içeren yazı,
- Şirketin İmza Sirküleri
- Oda Sicil Kayıt Sureti (yeni tarihli, en fazla 6 aylık)
- Vergi Levhası
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Şirketin ve şahsın banka hesap cüzdanı
- Evli ise Evlilik Cüzdanı fotokopisi
- Varsa ev, arsa vs. gibi mülkiyet tapu fotokopileri
- Varsa araba vs. ruhsat fotokopileri
Şirkette Sigortalı Çalışanlar İçin:
- 2 adet yeni çekilmiş Yunanistan Konsolosluğu'na verilmek üzere biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Dilekçe (Konsolosluğa hitaben antetli kağıda masrafları kimin karşılayacağını belirten)
- Şirketin İmza Sirküleri
- Oda Sicil Kayıt Sureti (yeni tarihli )
- Vergi Levhası
- Ticaret Sicil Gazetesi
- SGK İşe Giriş Bildirgesi
- SGK Hizmet Dökümü
- Son 3 aylık maaş bordrosu
- Şahsın banka hesap cüzdanları
- Evli ise Evlilik Cüzdanı fotokopisi
- Pasaport fotokopisi ve aslı (vize tarihinden itibaren 6 ay geçerli olacak)
Emekli Olanlar İçin:
- 2 adet yeni çekilmiş Yunanistan Konsolosluğu'na verilmek üzere biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Dilekçe (Konsolosluğa hitaben antetli kağıda masrafları kimin karşılayacağını belirten)
- Emekli maaş kartı fotokopisi
- Emekli maaş dökümü (Bankadan alınıyor ise bankanın imza sirküleri ile beraber alınmalıdır)
- Emekli maaşı dışında herhangi bir bankada varsa hesap hareketi dökümü
- Varsa ev, arsa vs. gibi mülkiyet tapu fotokopileri
- Varsa araba vs. ruhsat fotokopileri
- Evli ise Evlilik Cüzdanı fotokopisi
Ev Hanımı Olanlar İçin:
- 2 adet yeni çekilmiş Yunanistan Konsolosluğu'na verilmek üzere biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Dilekçe (Konsolosluğa hitaben antetli kağıda masrafları kimin karşılayacağını belirten)
- Eşine ait yukarıda belirtilen kriterlere uyan vize evraklarının tamamı.
- Evli ise Evlilik Cüzdanı fotokopisi
- Varsa bankadaki hesap hareketi dökümü
- Varsa ev, arsa vs. gibi mülkiyet tapu fotokopileri
- Varsa araba vs. ruhsat fotokopileri
Yukarıda belirtilenlerin dışındaki evraklar acentemiz tarafından tamamlanmaktadır. Belirtilen evrakları eksiksiz olarak acente personelimize sunmanız gerekmektedir. Detaylı Bilgi için: 0216 343 50 50

Taksit Tutarı | Toplam Tutar | |
---|---|---|
1 | 0,00 € | 0,00 € |
2 | 0,00 € | 0,00 € |
3 | 0,00 € | 0,00 € |
4 | 0,00 € | 0,00 € |
6 | 0,00 € | 0,00 € |

Taksit Tutarı | Toplam Tutar | |
---|---|---|
1 | 0,00 € | 0,00 € |
2 | 0,00 € | 0,00 € |
3 | 0,00 € | 0,00 € |
4 | 0,00 € | 0,00 € |
6 | 0,00 € | 0,00 € |

Taksit Tutarı | Toplam Tutar | |
---|---|---|
1 | 0,00 € | 0,00 € |
2 | 0,00 € | 0,00 € |
3 | 0,00 € | 0,00 € |
4 | 0,00 € | 0,00 € |
6 | 0,00 € | 0,00 € |
Diğer
Taksit Tutarı | Toplam Tutar | |
---|---|---|
1 | 0,00 € | 0,00 € |